skip to Main Content

THERMISCH EN AKOESTISCH ISOLATIEGLAS

Thermisch en akoestisch isolatieglas

De laatste decennia is glas steeds efficiënter geworden op het gebied van thermische en akoestische isolatie, zodat het tal van mogelijkheden biedt bij de bouw van uw woning.

Thermische isolatie

Dubbele beglazing bestaat al vele jaren, maar mettertijd is ze steeds efficiënter geworden. Vandaag de dag biedt een « eenvoudige » dubbele beglazing een veel betere thermische isolatie dan een versie van tien of twintig jaar geleden.

Maar hoe wordt die thermisch isolerende beglazing gemaakt? Gewoonlijk worden twee (dubbele beglazing) of drie (driedubbele beglazing) glasbladen samengevoegd met een spouw ertussen. De dikte van de spouw, het aantal glasbladen en het gebruik van bepaalde lagen op de glasbladen zullen van invloed zijn op de thermische prestaties van de beglazing. De keuze van de te gebruiken beglazing zal worden afgestemd op uw verwachtingen en uw kozijnen als u de bestaande wenst te behouden.

Als u oude kozijnen met enkel of dubbel glas heeft, is het vaak mogelijk om de nieuwste generatie dubbel glas te installeren om de thermische prestaties van uw huis te verbeteren.

Akoestische isolatie

Soms wordt u gestoord door lawaai van buitenaf, zoals wegverkeer of luchtverkeer. Het installeren van geluidsisolerende beglazing kan helpen deze geluiden te verminderen en uw comfort te verhogen. Twee factoren beïnvloeden de akoestische prestaties van uw beglazing. Het eerste is de dikte van het glas en het tweede is de aan- of afwezigheid van gelaagd glas. Om het lawaai van buitenaf te verminderen, is het bijvoorbeeld raadzaam om bij de samenstelling van uw dubbele (of driedubbele) beglazing verschillende glasdiktes te gebruiken en ten minste één glasblad te plaatsen dat met een akoestische folie is gelamineerd.

Opgelet want het ene geluid is het andere niet. Afhankelijk van het soort frequentie dat u wilt elimineren (hoge tonen of doffe geluiden) is de beglazing verschillend.

Uw glazenmaker in Brussel en omstreken

Glaswerken JP Brière heeft een ruime ervaring in het leveren en plaatsen van thermisch en akoestisch isolatieglas in bestaande kozijnen.

Telefoneer ons of stuur ons een bericht als onze oplossingen u interesseren. We zullen u graag helpen.

Back To Top