skip to Main Content

VEILIGHEIDSGLAS

veiligheidsgla

Glas kan bepaalde behandelingen of bewerkingen ondergaan waardoor het beter bestand wordt tegen mechanische en thermische schokken. De keuze van gehard of gelaagd glas hangt af van uw doel en van het gebruik. Glaswerken JP Brière kan u helpen bij de keuze en plaatsing van veiligheidsglas.

Gehard glas of veiligheidsglas

Gehard glas, dat ook bekend staat als veiligheidsglas, is uitgegloeid glas dat beter bestand is tegen mechanische en thermische schokken. Om dit soort glas te vervaardigen, wordt eerst gewoon glas gesneden en gevormd met de nodige uitsparingen om de verschillende accessoires zoals handgrepen, scharnieren of andere te bevestigen. Na het snijden en vormen wordt het glas uitgegloeid in een oven tegen meer dan 600° C en vervolgens snel afgekoeld. Deze behandeling, die harding wordt genoemd, maakt het glas zeer bestendig tegen thermische en mechanische schokken. Het harden van glas is echter een onomkeerbaar proces, want na deze behandeling is het niet meer mogelijk het te snijden. Bij breuk versplintert dit soort glas bovendien in duizenden kleine stukjes die veel minder gevaarlijk zijn dan de grote stukken ongehard glas.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is een assemblage van twee glasbladen met een plastic film of PVB ertussen. Deze folie zorgt ervoor dat het glas heel blijft in geval het breekt na een schok. Vanwege zijn mechanische sterkte wordt gelaagd glas gebruikt voor winkelruiten, inbraakwerende dubbele beglazing, vloerplaten, dakbeglazing en glazen borstweringen.

Gehard gelaagd glas

Voor een zeer hoge weerstand is het ook mogelijk de twee bovengenoemde technieken te combineren en een gehard gelaagd glas te maken. Dit glas wordt vooral gebruikt voor borstweringen, winkelruiten die zowel tegen inbraak als tegen thermische schokken bestand moeten zijn, of voor vloerplaten in openbare ruimten.

Uw glazenmaker in Brussel en omstreken

Dankzij haar jarenlange ervaring kan Glaswerken JP Brière u adviseren over het soort veiligheidsglas dat aan uw doelstellingen beantwoordt. Wij hebben ook een team van installateurs beschikbaar om elk soort veiligheidsglas te plaatsen.

Bent u een bouwprofessional of een doe-het-zelver in hart en nieren, dan is het ook mogelijk om uw veiligheidsglas in onze werkplaats te bestellen en te komen ophalen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Back To Top