Blog

Verander uw beglazing zonder uw raamkozijnen te vervangen

Om de energetische en akoestische prestaties van uw woning te verbeteren, is het niet per se nodig om uw raamkozijnen te vervangen. Het veranderen van uw bestaande beglazing door nieuw en efficiënter hogerendementsglas is vaak een efficiënte en goedkopere oplossing.
Wanneer uw dubbele beglazing meer dan 15 à 20 jaar oud is, kunt u het thermisch en akoestisch comfort van uw woning verbeteren door deze te vervangen door hogerendementsglas (Ug-waarde = 1,0). Vaak zijn raamkozijnen nog in goede staat terwijl de beglazing qua prestatie verouderd is. De meest effectieve en goedkoopste oplossing is om ze eenvoudigweg te vervangen zonder het chassis te veranderen.
Daarom is het van vitaal belang om gelaagd inbraakwerend glas te hebben om onaangename verrassingen te voorkomen. Het is echter onmogelijk om met het blote oog te zien of glas gelaagd is of niet. Als je wilt weten of je raam inbraakwerend is, kan Vitrerie Brière je helpen dat uit te zoeken. Dankzij onze uitgebreide ervaring met glas kunnen we je in een oogwenk vertellen of je raam gelamineerd is of niet. Als dat niet het geval is, geven we je een offerte om je raam te vervangen.

Hoe gaan we te werk?

Eerst komt een technieker bij u thuis op bezoek om uw kozijnen en beglazing te onderzoeken. Hij zal u dan adviseren op basis van de bestaande situatie. Indien het vervangen van uw beglazing in de bestaande kozijnen interessant is, ontvangt u vervolgens een offerte voor de werkzaamheden. Indien u besteld wordt alle te vervangen beglazing nauwkeurig opgemeten en wordt de vervanging ervan ingepland. De installatie duurt doorgaans niet langer dan een dag en veroorzaakt geen lawaai of stof. Je oude beglazing wordt door ons verwijderd.

Heb ik recht op een premie?

Indien u in Brussel woont is het antwoord “ja”. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voorziet via zijn RENOLUTION-programma in de toekenning van premies voor de vervanging van uw bestaande beglazing door hoogrendementsglas (Ug-waarde van minimaal 1,1). U heeft zelfs recht op een extra premie als de nieuwe beglazing ook de akoestische prestaties van uw woning verbetert. Meer informatie over de RENOLUTION premies vindt u hier en een rekenmodule hier.

thermische en akoestische prestaties van je huis wilt verbeteren, neem dan contact met ons op voor een gratis prijsopgave.