Spatwanden

Producten en diensten

Spatwanden: praktische schoonheid voor uw keuken

Een glazen spatwand voor de keuken is zowel een esthetische als een praktische oplossing. Wij hebben een oplossing voor u, ongeacht de look of samenstelling van uw keuken.

De voordelen van een glazen spatwand

Het installeren van een glazen spatwand biedt u verschillende voordelen ten opzichte van andere wandbekledingen in uw keuken. Het eerste voordeel is dat u een onbeperkte keuze aan kleuren ter beschikking hebt. Een spatwand is immers gewoon glas met een laagje verf. U kunt dus elke kleur kiezen die u wenst.

Bovendien is een glazen spatwand zeer gemakkelijk te onderhouden. Even met een vochtige doek overgaan en uw keuken is weer schoon en glanzend.

Tenslotte beschermt het glazen spatwand uw muur uitstekend tegen vet- en waterspatten.

Kies de juiste glazen spatwand

Wanneer u een glazen spatwand wilt plaatsen, moet u rekening houden met een aantal zaken zoals dikte, kleur en vorm.

Wat de dikte betreft, kunt u kiezen tussen 4 mm of 6 mm. Een spatwand van 4 mm is weliswaar iets goedkoper, maar ook minder stevig en minder bestand tegen schokken. Als u kiest voor glas van 6 mm kunt u gerust zijn dat uw spatwand lang zal meegaan.

at de kleur betreft, kunt u kiezen tussen helder of extra helder glas. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft helder glas een licht groenachtige tint die de kleur van de lak van het spatwand kan veranderen als die eerder licht is. In dat geval is het beter te kiezen voor een spatwand van extra helder glas, dat de kleur van de lak die u hebt gekozen niet verandert.

Wat de vormgeving van uw spatwand betreft, kunt u kiezen voor gewoon glas of gehard glas. Hoewel iets duurder, heeft gehard glas het voordeel dat het beter bestand is tegen thermische en mechanische schokken. Dit is te wijten aan het feit dat het glas tegen meer dan 600° C wordt uitgegloeid en daarna snel wordt afgekoeld. Kiest u voor een spatwand van gehard glas, dan bent u gerust, het scherm is bestand tegen zowel schokken als hete potten en pannen die ernaast worden geplaatst.

Bij het opstellen van een gratis offerte zal Glaswerken Brière u alle nodige raadgeven om het spatwand te kiezen dat het best bij u past.

Uw glasmaker in Brussel en omstreken

Glaswerken Brière kan elk type spatwand maken en plaatsen. Ons installatieteam staat steeds klaar om uw project uit te voeren in zowel Brussel als in de rand.

Bent u eerder een professional of gewoon een doe-het-zelver in hart en nieren, dan kunt u uw materiaal ook bestellen en ophalen in onze werkplaats in Ganshoren.

Gratis offerte

Bel ons of stuur ons een bericht voor een vrijblijvende en gratis offerte.