Dubbel glas

Producten en diensten

Dubbel glas: comfort en energiebesparing

De afgelopen decennia is glas steeds efficiënter geworden op het gebied van thermische en akoestische isolatie. Wij kunnen u helpen om de meest efficiënte beglazing te installeren.

Thermische isolatie

Dubbele beglazing bestaat al vele jaren, maar is in de loop van de tijd steeds efficiënter geworden. Tegenwoordig biedt hoogrendementsglas een tot 3 keer betere thermische isolatie dan een versie van tien tot twintig jaar geleden.

Als uw bestaande kozijnen met enkel of dubbel glas heeft, is het vaak mogelijk om de nieuwste generatie hoogrendementsglas te plaatsen om de thermische prestaties van uw woning te verbeteren zonder daarbij de kozijnen te vervangen.

Geluidsisolatie

Geluiden van buitenaf, zoals weg- of zelfs vliegverkeer kunne zeer storend zijn. Het plaatsen van akoestisch geïsoleerd dubbel glas kan dit geluid helpen verminderen en uw comfort verhogen. Twee factoren beïnvloeden de akoestische prestaties van uw beglazing. De eerste is de dikte van het glas en de tweede de aanwezigheid of niet van gelaagd glas. Om het geluid van buitenaf te verminderen, is het aan te raden om bijvoorbeeld bij de montage van uw dubbele (of driedubbele) beglazing glas van verschillende diktes te gebruiken en minimaal één gelaagd glas met akoestische folie te plaatsen.

Let er echter op dat het ene geluid het andere niet is. Afhankelijk van het type frequentie dat u wilt elimineren (hoge of gedempte geluiden) is de beglazing niet hetzelfde.

Renovatiepremies in Brussel

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest biedt premies voor het vervangen van uw huidige beglazing door efficiëntere voorbeelden, zowel op het gebied van energiebesparing als verbeterde akoestische prestaties. De premies variëren afhankelijk van uw inkomen. Voor meer details, bezoek de site Renolution.brussels en volg vervolgens de link “Plaatsing en vervanging deuren en ramen”.

Uw glazenmaker in Brussel en omstreken

Glaswerken Brière heeft ruime ervaring met het leveren en plaatsen van thermisch en akoestisch geïsoleerd glas in bestaande kozijnen. Hiervoor nemen we de maten op van je bestaande raam en plaatsen we nieuw dubbel glas met een ventilatierooster. Dit is verreweg de voordeligste oplossing om je huis te ventileren en condens en vocht kwijt te raken.

Bent u geïnteresseerd in onze oplossingen, aarzel dan niet om ons te bellen of een bericht te sturen. Wij helpen u graag verder.

Gratis offerte

Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende offerte.