Ventilatie voor dubbel glas

Producten en diensten

Ventilatie voor dubbel glas

Hogerendementsglas is uiterst efficiënt wat isolatie betreft, maar in een gezond huis moet de lucht goed circuleren. Hiervoor is het mogelijk om ventilatieroosters in uw bestaande kozijnen te plaatsen door de dubbele beglazing te vervangen met een nieuwe exemplaar. Dit is de meest economische manier om uw huis coorect te ventileren.

Is uw woning correct geventileerd?

Een gebrek aan ventilatie in een woning kan al snel grote vochtproblemen veroorzaken. Dit resulteert in gecondenseerd glas of erger, de aanwezigheid van zwammen (schimmels) op koude muren. Omdat ramen en beglazing veel beter isoleren, kunnen er condensatieproblemen ontstaan bij het vervangen van oude kozijnen of bij het plaatsen van dubbele beglazing. Daarom is het belangrijk om uw huis regelmatig te ventileren.

De vensters elke dag minstens 15 minuten openzetten kan al een gunstig effect hebben, maar is onvoldoende. Uw matras heeft bijvoorbeeld al meer dan een dag nodig om te drogen. Een mens « zweet » ’s nachts in een week tijd +/- 10 liter water. Om te vermijden dat u uw vensters voortdurend moet openlaten en zo diefstal te vermijden die niet door uw verzekering zou worden gedekt, bestaat er een eenvoudige en doeltreffende oplossing om uw woning te ventileren.

Het ventilatierooster van Renson

Om uw woning continu te ventileren, fabriceert de Belgische firma Renson vlakke raamverluchting met koudebrugonderbreking die op uw dubbele beglazing kan worden geplaatst in om het even welk houten, aluminium of pvc-kozijn. Ze zijn discreet en esthetisch, verkrijgbaar in verschillende kleuren en passen perfect bij de look van uw kozijn.

Om ze te plaatsen, moet uw bestaande dubbele beglazing worden verwijderd en vervangen door een kortere waarop het ventilatierooster wordt geplaatst. Het geheel wordt dan vastgezet in uw kozijn. Voor uw comfort zijn de Renson roosters uitgerust met een mechanische schakelaar om ze makkelijk te openen of te sluiten.

Uw glazenmaker in Brussel en omstreken

Glaswerken Brière heeft een ruime ervaring in het plaatsen van dit type raamverluchting. Wij komen de maten opmeten van uw bestaand kozijn dat u wenst uit te rusten met de verluchting en plaatsen de nieuwe dubbele beglazing met verluchtingsrooster. Deze oplossing is verreweg de meest economische manier om uw huis te ventileren en van uw condensatie- en vochtproblemen af te komen.

Bel ons of stuur ons een bericht voor een gratis offerte als deze oplossing u interesseert.

Gratis offerte

Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende offerte.